Varesina Caffè
Filozofia Varesina Caffè zaczyna się od ziarenka zielonej kawy.
To zawsze ekscytujący czas, kiedy ziarna kawy są gotowe do palenia, ponieważ oznacza to koniec okresu
oczekiwania i początek serii delikatnych metod przetwarzania. Tylko ogromna pasja, która łączy wszystkich
pracowników Varesina Caffè, może tworzyć najlepsze mieszanki kaw. Po starannym oczyszczeniu i
dalszej selekcji ziarna kawy są przechowywane w 20 różnych silosach.
Następna jest faza palenia, którą można przeprowadzić przy użyciu tradycyjnych lub przemysłowych technik
palenia kawy. Varesina Caffè preferuje tradycyjne palenie i chociaż pozwala to na przygotowanie tylko
niewielkich ilości kawy na raz, oznacza to, że ziarna mogą być palone dłużej, aby naprawdę wydobyć
wszystkie aromaty kawy. Po dodaniu chłodzenia zimnym powietrzem rezultatem jest naprawdę wspaniała kawa.
Przemysłowe palenie kawy oznacza, że można wyprodukować większe ilości kawy, ale może to odbywać się
ze szkodą dla jakości. W dziedzinie maszyn do palenia kawy wprowadzono wiele innowacji, które
doprowadziły do ogólnie lepszej jakości w fazie palenia. W Varesina Caffè używamy naszej historycznej
palarni Probat, która została zmodernizowana przez Abramo Maffinę i ustawia temperaturę palenia zgodnie
z produkowanymi mieszankami kaw, przy czym każda mieszanka ma własną recepturę palenia powiązaną
z czasem i temperaturą.
Ten staranny, naturalny sposób palenia kawy jest w stanie w pełni wydobyć wszystkie aromaty naszych
mieszanek kawowych.
Wyśmienite mieszanki kaw Varesina Caffè są następnie przekazywane bariście, który przestrzega
zestawu bardzo szczegółowych zasad, aby zaserwować filiżankę wspaniałej kawy o niesamowitym zapachu.
107,98 zł
116,89 zł
112,64 zł
127,53 zł
132,32 zł
Zawsze darmowa przesyłka oraz darmowe zwroty
Na terenie Polski dla każdego zamówienia powyżej 500 zł